Har det blivit dags att flytta? Då står du inför en spännande tid, men även en som kräver en del arbete. Kanske funderar du på att anlita en flyttfirma, men hur väljer man rätt egentligen? Det finns så många firmor att välja mellan, vilket kan göra valet svårt. I den här artikeln får du tips på vad du bör tänka på inför valet av flytthjälp.

Fundera på vilka tjänster du behöver
En flyttfirma kan hjälpa dig på flera sätt. Självklart kan de ta hand om packningen och själva flytten med flyttfirmor stockholm, men en del erbjuder även uppackning och montering av dina saker i den nya bostaden. De kan även erbjuda flyttstäd. Gör därför en lista över vilka tjänster du är intresserad av och ha den framme när du jämför olika företag.

Jämför alltid flera alternativ
Du kan enkelt hitta flyttfirmor genom att söka på Google. Då kan du se en lista över firmor i ditt närområde. Det är viktigt att besöka åtminstone några av företagens hemsidor för att få en bättre bild av dem. En seriös firma har ett organisationsnummer, yrkestrafiktillstånd och en ansvarsförsäkring som täcker eventuella skador på dina saker. Jämför även priser och vilka tjänster firmorna erbjuder. Kanske erbjuder en del även flyttstäd, vilket kan vara intressant. Att lägga lite tid på att jämföra olika firmor lönar sig alltid!

Läs kundrecensioner
Kundrecensioner är alltid att rekommendera innan du anlitar en flyttfirma. Genom att läsa om andras erfarenheter kan du få en bättre förståelse för verksamheten och själv avgöra om den passar dig eller inte. Tänk på att i första hand läsa recensioner på Google eller andra utomstående källor, inte på flyttfirmans hemsida.

Sätt kvalitet framför pris
Ibland kan det kännas frestande att välja ett billigt alternativ. Det kan fungera bra i vissa fall, men många gånger kan det också reflektera sämre kvalitet. Att spara några hundralappar är sällan värt det om kvaliteten inte håller. Opålitlig flyttpersonal som tar rökraster och slarvar med dina saker är inte så kul. Titta därför på hur firman arbetar, vilka försäkringar man har och vad som utlovas. I slutändan är det en seriös firma du vill ha att göra med, även om den kostar lite extra.

Skriv avtal med flyttfirman
För din egen trygghet bör du skriva ett avtal med firman innan de börjar arbeta. Där bör det framgå vilka tjänster ni kommit överens om, till vilka priser och när arbetet ska utföras. Det ska också vara tydligt vad som ska ske om dina saker skadas eller om det uppstår en tvist. Skulle firman vilja avstå från ett skriftligt avtal bör du välja en annan. Ett företag som har rent mjöl i påsen har ingen anledning att undvika avtal.