Har ditt fina trägolv börjat se lite väl slitet ut? Räcker det inte längre med att tvätta det för att få det att se fräscht ut? Då kan det vara lämpligt att genomföra en liten golvrenovering – se resultat golvomläggning stockholm. Du kan nämligen anlita en golvslipare som kan slipa ditt gamla trägolv och lyfta fram dess unika karaktär. Med hjälp av en professionell golvslipare blir ditt trägolv som nytt igen. Glöm inte att använda dig av rotavdraget för att få arbetskostnaden till lägre pris.

Lyft hela bostaden – renovera golvet
Golvet får utstå en hel del påfrestningar under dess livstid. Därför är det inte konstigt om det ser slitet ut efter ett tag. Har du ett trägolv behöver du knappast byta ut golvet om du är nöjd med ditt befintliga trägolv. Istället kan du renovera det. Har du exempelvis ett gammalt parkettgolv av hög kvalitet, ska det gå att slipa det ett flertal gånger. Detsamma gäller om golvet består av träplankor.

Att utföra en renovering av golvet ger ett lyft åt hela bostaden. Du väljer självklart själv hur renoveringen ska gå till. Om du är trött på ditt gamla trägolv, kan du välja att lägga plastmatta, parkett eller klinker. Vill du trots allt bevara ditt befintliga golv, rekommenderas att du anlitar en golvslipare. Golvsliparen slipar bort det översta och slitna lagret av golvet. När det är klart ska det efterbehandlas. Du kan själv välja på vilket sätt du vill att det ska göras. Föredrar du träets utseende kan du välja att exempelvis olja eller lacka golvet. Vill du hellre måla golvet kan du göra det istället. Linoljefärg brukar vara ett bra val för trägolv inomhus. Det beror på att linoljefärgen är väldigt slitstark, samtidigt som det tillåter träet att andas. Det gör att golvet får en lång livslängd.

Oavsett vilken efterbehandling du väljer, kan oftast en golvslipare hjälpa dig med hela projektet. Det enda du behöver göra är att välja typ av efterbehandling.

Parkettgolv? Undvik att måla det!
Är ditt befintliga golv ett parkettgolv rekommenderas inte att måla det. Anledningen till det är att träets unika mönster bidrar till parkettgolvets speciella utseende. Att måla över det skulle ta bort mycket av charmen med parkettgolvet. Dessutom finns det oftast ett ganska stort värde när det gäller äldre parkettgolv. Om du målar över ett gammalt parkettgolv i din bostad, finns därför risken att värdet på din bostad kan sjunka. Planerar du att inte sälja bostaden inom kort eller inte bryr dig om den eventuella prissänkningen som en målning skulle innebära, kan du naturligtvis måla det ändå.